En uforglemmelig reise – Israel 2017

Det var 150 svært entusiastiske og forventningsfulle ungdommer som satte kursen mot Israel, oktober 2017. I lang tid hadde de spart penger og forberedt seg til denne turen. Og reisen ble litt av en opplevelse.

De første dagene ble tilbrakt i Jerusalem – en fantastisk by og sentrum for tre verdensreligioner. Dagene som fulgte var spekket med ulike opplevelser, og ga innblikk i både kultur, religion og historie i dette mangfoldige landet. I og med at Israel arealmessig er på størrelse med Hedmark fylke, rakk de å kjøre gjennom store deler av landet i løpet av de ti dagene.

I tillegg til det historiske Jerusalem, besøkte de også Holocaust-museet her. De opplevde båttur på Genesaretsjøen, besøk med overnatting i beduinleir, kamelriding i ørkenen og bading i Dødehavet. God mat hørte selvsagt med, og det ble også tid til mer actionpregede aktiviteter, som paintball og atv-kjøring.

Det var hele tiden fokus på at oppholdet skulle være en trygg og god opplevelse for alle, og spesielt for de under 18 år. Disse ungdommene hadde sin egen fadder gjennom hele reisen. På bussturene underveis fikk ungdommene også luftet tanker og inntrykk med noen som var eldre enn seg selv, stille spørsmål og diskutere om noe var uklart.

Turens høydepunkt var for mange de siste to dagene. Da møttes ungdomsgrupper fra flere andre lokalmenigheter til en internasjonal konferanse for mer enn 1000 personer. I over 20 år har det vært arrangert konferanser for BCC-medlemmer i Israel. På konferansen fikk de høre inspirerende taler for troslivet, samt tid til gode opplevelser med jevnaldrende ungdom fra mange land.

Les mer om året 2017 her:

Bolstad kultur- og mestringsgård

Barna – en trygg barndom varer hele livet

Ungdommen – investering for fremtiden

Blomstrende engasjement – i alle aldre