[vc_row][vc_column width=»2/3″][vc_column_text]

Trosopplæring i BKM Drammen

Årets trosopplæring for ungdom samlet 11 gutter og jenter i femtenårsalderen. Vår undervisning i kristen troslære og etikk har sine paralleller til kirkens konfirmasjonsundervisning, selv om vi bygger på en noe annen teologisk forståelse av flere ting.

Vi ønsker å formidle kunnskap om evangeliet og den kristne tro i en atmosfære av aksept og forståelse. De unge skal kjenne seg trygge på at de kan være slik de er. Opplæringen gir rom for refleksjon rundt det å være ung, mål og mening med livet, og hvor forskjellige vi alle er og bør være. Opplegget er i stor grad basert på samtale, undervisning og gruppearbeid. Av en rekke temaer kan nevnes: Hvem Jesus var og er og hans betydning for våre liv, selvrespekt og respekt for andre, Israel, misjonsbefalingen.

Besøk hjemme hos noen familier er også et viktig innslag i dette opplegget. Det gir anledning til å dele erfaringer og tanker om det å være kristen med noen voksne. Det er to voksne ungdommer, en mann og en kvinne, som har ansvar for denne trosopplæringen i BKM Drammen.

En helg i april var alle på Brunstad Konferansesenter, og fikk oppleve menighetens historie fra begynnelsen og frem til vår tid. I vårt eget historiesenter, Forumsenteret, kunne ungdommen studere vår historie gjennom ulike multimediapresentasjoner og detaljerte tablåer. En egenprodusert film i 3D bidro også til å gjøre kristendommens historie aktuell og spennende.

Gruppen har hatt jevnlige møter siden januar, og trosopplæringen ble avsluttet med en skikkelig fest i begynnelsen av juni, med familie, venner og hele menigheten tilstede.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_column_text]trosopplaring_2013_1trosopplaring_2013_3trosopplaring_2013_4trosopplaring_2013_2[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/1″][/vc_column][/vc_row]