Historisk pinsestevne i Jerusalem

For første gang i BCC sin historie ble det arrangert pinsestevne i Jerusalem. Svært mange av vennene verden over har gjennom årene besøkt Israel og de vennene som bor der. Denne pinsen var 1200 av oss – fra mange land – samlet til stevne på Kedma Garden i Jerusalem.

Fra BKM-Drammen deltok 50 ungdommer, voksne og noen eldre. Sammen med hundrevis av mer eller mindre kjente venner i inn og utland ble dette et usedvanlig møte blandt kristne i Jerusalem denne pinsen.

På torsdag besøkte vi Oljeberget mens vi på fredag besøkte Klagemuren, Israels Museum og den Hasmoneiske Tunnel. Den går dypt under bakken og langs klagemuren. Her kunne vi se autentiske stener fra den gang Jesus gikk i gatene. I et rom kunne vi studere hvordan tempelet har vært bygget og revet, bygget og revet gjennom århundredene. En tur i basargatene i Jerusalem for litt shopping, ble det også tid til før vi samlet oss på hotellet om kvelden.

Lørdag var det stevne. Sammen med venner fra fjern og nær fikk vi en opplevelse vi sent vil glemme; rett og slett en historisk begivenhet hvor evangeliet – slik Paulus forkynte det, ble talt fra Jerusalem trolig for første gang siden apostelen sto der og gjorde det samme. Det var ekstra vakkert og gripende når vårt kor fra Drammen sang Yerushalaim med både innlevelse og alvor.

Dette er den desidert beste turen jeg har opplevd noensinne – helt uten overdrivelse!

B.R.Drammen

1200 kristne fra mange nasjoner samlet til pinsestevne i Jerusalem har neppe skjedd siden apostlenes dager!

H.K.Drammen