Arrangementer og aktiviteter

Tidslinjen viser et utvalg av arrangementer og aktiviteter i BKM Drammen gjennom året 2015. De mange faste ukentlige og månedlige samlingene er ikke tatt med her.

Med Polar Ekspressen på julebord

Lenge ryktes det i ungdomsflokken at temaet for årets julebord var hentet fra den storslagne julefilmen «Polar ekspressen».

Stemningen var høy allerede ved ankomsten. En togkonduktør viste vei inn i et ugjenkjennelig lokale der filmmusikk og vinteromgivelser gjorde det magisk å krysse dørstokken. Bordene var omgitt av snøbelagte fjell og grantrær, og fremst i lokalet lyste frontlyktene fra selve Polarekspressen mot oss.
Det manglet ikke på variert underholdning og festmat- og et imponerende dans- og sanginnslag inspirert fra filmen. Vår forstander oppmuntret alle til å lære Jesus å kjenne slik at vi kan forstå bedre hvem han var og hva han kan gjøre for hver enkelt. ”Det finnes en oppstandelseskraft som kan reise deg opp fra de vanskeligste livsforhold”, lød det.

Stemningsfullt julemarked på Bolstad

En mild og vakker lørdag, 5. desember var det julemarked på Bolstad. Her fikk mange kjøpt inn julegaver, juledekor og tatt årets julebilde.

Inne i paviljongen sto UKD Reiseliv (UngdomsKlubben Drammen Reiseliv) og fristet oss med sveler, gløgg og brente mandler, mens Bolstadgruppa viste de siste arkitekttegningene av flerbrukshuset som vil komme på Bolstad, samt en 3D-visning av bygget på storskjerm. Vi har mye å glede oss til på gården vår, både på kort og lang sikt. UKD Design hadde “miniverksted” med produksjon av små snømenn, og vakre julekranser til salgs. Ute solgte Gourmet-gruppa nydelig hjemmelaget drops, julekaker og varme retter som funnelcake og søtpotetsuppe. Interactive Media hadde lotteribod med kule premier, mens Ekstremsport solgte julenek og tok polaroid-julebilder i sin fotostand.

Sol, sommer og seniortur

Sande kommune har en fantastisk kystlinje med gode muligheter for turer og båtliv.

Også i år stilte noen opp for å ta med seniorene på båttur. Etter en våt forsommer var mange spent på været 22. juni. På vei til Jarlsberg brygge fikk vi en skikkelig regnskur. Men straks 20 optimistiske seniorer i tre fulle båter satte kursen sydover skiftet være til strålende sol og sval sommervind.
Kommersøya var målet. Her er en fredet plett med brygge, svaberg, blomster og gressbevokste fjellknatter. Rikelig med reker og nydelig tilbehør samt kaker og kaffe gjorde susen da vi hadde rigget oss til med campingstoler og serveringsbord. Gitaren kom fram og snart blandet liflige sanger seg med sommerbrisen.

Nyfødte lam og gamle får?

En takknemlig flokk venner av den noe eldre garde var samlet på Bolstad en torsdag kveld i april.

På forhånd var det tent bål i paviljongen og handlet inn pølser med tilbehør. Gassgrillen var tent, men flere så sjarmen i å spikke seg en pinne og steke på bålet. Med kaffe og kake, og sjokolade som avrunding, ble måltidet perfekt.
De siste årene har vi hatt sauer på gården. Dermed var det naturlig å se nærmere på de skjønne lammene som var født de siste ukene. Sauer og lam er jo noe vi er vant med, så mye som vi har hørt om dem og den gode hyrde helt siden vi gikk på søndagsskolen …

Kosestunden – og skal vi si – fellesskapet med dyra, ble etter fulgt av en noe overraskende invitasjon til å hoppe tau. Et langt slengtau ble tryllet frem og dermed ble det en svært så morsom liten trimrunde – mer eller mindre motvillig på de fleste av oss. Men jammen ble det fart over hoppinga! En skulle neimen ikke tro en var på seniortreff.

Fottur og rafting i den norske fjellheimen

150 forventningsfulle ungdommer inntok lørdag morgen den norske fjellheimen, nærmere bestem Gjendesheim.

Med sola i ryggen startet de den spektakulære fjellturen på 17 kilometer over Besseggen. Overraskende mange fullførte turen med glans. Med en god dose mestringsopplevelse sammen med sine beste venner rakk alle Gjendebåten tilbake til start.
Sjoa Rafting var neste destinasjon. Her ventet badestamp og grillmat før alle var klar for overnatting i lavvoer på egen øy i Sjoa. Stas! Men en smule kald opplevelse for noen. Likevel, søndag morgen la alle ut på rafting. Med sol i panna, krappe bølger under baken og skumsprøyt i håret- og mye hyl og skrål, ble det ny rekord på Sjoa i antall raftingbåter samtidig. En rå og actionfylt opplevelse som sent vil glemmes!

Rebuskveld i Sande sentrum

Første tirsdag etter påske benyttet Aktivitetsklubben for Jenter (AKJ) kvelden til å ta et nærmere blikk på Sande sentrum.

Ikke alle var jo like godt kjent der selv om de fleste bodde i bygda. Det ble en flott kveld med mye moro og engasjerende konkurranser og leker i Sande sentrum. Mange ungdommer hadde forberedt det hele med varierte poster rundt om, og det handlet om my mer enn steder og slikt. Å spise en vannmelon fortest mulig og gjette på forskjellige smaker med bind for øynene– var minst like vanskelig, men smakte jo godt da, stor sett. Dette ble en litt annerledes kveld med masse engasjement og god stemning for de yngre jentene våre!

Teltfest på Bolstad – aksjonsmålet ble nådd!

Søndag 7. juni var vi samlet på Bolstad for å feire at nok en dugnads- og innsamlingsaksjon var over.

Søndag 7. juni var vi samlet på Bolstad for å feire at nok en dugnads- og innsamlingsaksjon var over. Og for akkurat denne anledningen hadde vi satt opp et svært telt. Festlig antrukket med stråhatter på herrene og blomsterkranser til kvinnene samlet vi oss til fest i vakkert sommervær. Bevertningen var rikelig og alle var i strålende humør. Festen bød på mye inspirasjon og glede. Mange uttrykte takknemlighet for hvordan de hadde opplevd samarbeidet med de andre i denne tiden. Mange ungdommer hadde et eget opplegg for barna, som også fremførte en dans for oss alle. Mot slutten var det tydelig at vi gledet oss alle som en til sommerstevnet på Brunstad. Nettopp denne gangen kom det nemlig til å bli også der en egen teltfest i forbindelse med årets aksjon.

Dåp på Bolstad

Mandag 7. september ble mange unge i blant oss døpt på Bolstad.

Vi tror på voksendåp, at den enkelte forstår hva man gjør når man døper seg som kristen. Det skjer med full neddykking i vann. Et stort basseng var montert opp for anledningen siden vi ikke har noe bedre på gården vår. Og mange var kommet for å overvære denne høytidelige anledningen. Etterpå var det samling i paviljongen til sang og oppbyggelse, bønn og vitnesbyrd. Vår forstander ønsket velkommen med å uttrykke at det var en stor høytidsdag når 29 unge mennesker velger å la seg døpe som tegn på at de vil lære å holde alt det Jesus har befalt oss. Alle fikk anledning til å si noe, og det ble en gripende stund for hele menigheten.