Arrangementer og aktiviteter

Tidslinjen viser et utvalg av arrangementer og aktiviteter i BKM Drammen gjennom året. Faste ukentlige og månedlige samlinger er ikke tatt med.

”TOUR DE AKSJON!”

Tidlig i januar var de fleste av oss samlet til samarbeid og rådslagning i årets første fest.

Kreative hoder hadde tenkt ut et konsept for årets innsats for Golden Heart; ”Tour de Aksjon!”. Vi delte oss i 12 lag som skulle motivere og hjelpe hverandre. Hvilke lag ville vinne hver månedsetappe?  Og hvem var best i hele «rittet» ved mål 31. desember? Alle med bursdag i samme måned hørte til i ett lag. Yngre og eldre – alle som kunne ”sykle” i betydningen å trå til i dugnadsarbeid og giverglede, var med. Med våre evner, penger, tid og krefter ville vi gjøre en skikkelig innsats for å øke egenkapitalen så vi kan bygge nytt flerbrukssenter.

FESTHELG OG SKIGLEDE – SYNNINGRENNET 2014

Lørdag 27. april var det endelig klart for årets Syningrenn

Nok snø og fantastisk vintervær dannet rammen. Og menigheten i Hallingdal sto for en mesterlig gjennomføring som vanlig. Til fengende musikk ble startnummere og tidtakingsbrikker delt ut, så var det hele i gang! Rundt start- og målområdet var det satt opp telt for kjøp av mat og drikke. Afterski ble holdt på Storefjell Resort Hotel. Her ble det vist film fra dagens prestasjoner, og selvsagt premieutdeling med heder, ære og medaljer til spreke vinnere. Denne gangen ble Tønsberg kåret til årets skimenighet.

DUGNADSHELG – TOUR DE AKSJON 2. til 4. MAI

Full innsats i vårt imaginære sykkelritt denne flotte helgen i mai.

Maling, varetelling, sykkelrittvakt, blomstersortering, plenlegging, flytting, datakobling, rengjøring, rydding, kvisting, kiosksalg. Helgen 2. til 4. mai gikk vi mann av huse. En rekke jobber skulle utføres både nært og fjernt. Og det var plass for alle arbeidsføre, unge som eldre. Svært trivelig, lærerikt og inntektsbringende. Også på våre egne eiendommer ble det gjort en betydelig innsats denne flotte helgen. Det kjentes godt å få så mye som mulig ferdig før sommeren kommer for fullt.

REGULERINGSPLANEN FOR BOLSTAD VEDTATT

Torsdag 7. mai 2014 vil bli husket som en av de viktigste milepælene i vår historie.

Med 22 stemmer for, og bare 2 i mot ble formannskapets innstilling til ”Reguleringsplan for Bolstadgata 16 i Sande, gbnr. 38/12” vedtatt av Sande kommunestyre. Dermed fikk vi et lenge etterlengtet plangrunnlag og mulighet til å utvikle eiendommen vår med et flerbrukssenter. Vi rettet takk til Sande kommunes politikere med ordfører Karl Einar Haslestad i spissen. Sammen med administrasjonen har han vist stor velvilje og positivt engasjement for vår sak.

 EN FESTDAG FOR NI UNGDOMMER 

Feiring av vinterens og vårens lærerike bibelundervisnig.

En bildekavalkade viste hva guttene og jentene hadde lært og opplevd på bibelundervisningen en gang i uken i vårhalvåret. Temaer som har vært drøftet er bl.a. betydningen av et sunt selvbilde, forskjellen på fristelse og synd og flere andre temaer som berører det å være ung. Som vanlig ble undervisningen ofte knyttet til besøk i noen hjem og flere artige utflukter. Gode vennskapsbånd ble knyttet. Hver enkelt ungdom ga blomst og takket en venn de var blitt særlig glad i. På festen fikk også hver enkelt overrakt en bibel med en personlig hilsen.

h

SØNDAGSSKOLE-OPPSTART

Aktiv og morsom begynnelse på høsthalvåret.

Etter ferien var det klart for søndagsskole igjen 8. september. Barna møttes på Bolstad til sekkeløp, sang og annet moro som innledning til sesongen. Vi ønsker at barna våre skal få et forhold til Bibelen og den troen de vokser opp med; på barnlig vis. 8 -10 voksne, samt flere yngre aspiranter bidrar med de evner de har slik at ulik kompetanse utfyller hverandre. Søndagsskolen er delt i to grupper, 3-7 år og 7-12 år, og arrangeres samtidig med søndagsmøtet i en mindre sal.

 

U23-TUR TIL DIDCOT I ENGLAND

En herlig helg for alle U23 fra Drammen.

Våre felles konferanser på Oslofjord Convention Center, samt jevnlige internasjonale TV-sendinger – og ikke minst Brunstad Bibelskole, bidrar sterkt til å knytte bånd mellom gutter og jenter verden over. Den 18. september dro U23 (ungdom fra 23-18 år) til England der de møtte sine venner på Garden House, Didcots menighetssenter. De fikk høre om Didcot-menighetens historie og hadde god tid til å bli kjent med hverandre. Noen var i en fornøyelsespark, og noen konkurrerte i rebusen «Brokers Of London» der de var et investorlag som skulle foreta smarte investeringer i forskjellige markeder. Høye tall, mye stress og veldig moro. Siste kvelden bød på ekte britisk pai og en egen «cut the pai»-seremoni der mange prøvde seg som paikuttere.

«The weekend was so enjoyable and it was a time that both the Drammen and Didcot friends will never forget.»

HØSTENS MISJONSFEST PÅ BRUNSTAD

Flere tusen samlet på Brunstad 11. oktober.

BCCs lokalmenigheter arrangerer misjonsfester to ganger i året for å samle inn midler til BCCs verdensomspennende misjonsvirksomhet. 11. oktober var BKM Grenland arrangør av høstens misjonsfest på Brunstad. Den ble satellittsendt over Brunstad TV slik at lokalmenighetene i alle verdensdeler kunne følge med. BKM Grenland sto for alle programinnslag; musikals, sanger, dans, filminnslag etc. Ikke minst hadde barn og ungdom flere engasjerende innslag. «Velg i dag hvem du vil tjene» var temaet. Festen samlet flere tusen medlemmer fra menighetene på Østlandet. Fra Drammen var både, barn, ungdom og voksne tilstede og opplevde en sterk inspirasjon til å ta gode valg i livet.

«OL I SOTSJI»

Inspirert av vinter OL reiste 140 ungdommer på tur til Tårsteinslåtta i Ål en fredag i mars.

Russiske retter servert ved ankomsten etterfulgt av utekino under stjernene dannet opptakten til lørdagens OL. Ingen land var glemt når alle deltakerne sto klare. Både Nord-Korea og Sør-Sudan i tillegg til mer kjente og fryktede skinasjoner var med. Alle skulle gjennom diverse OL-grener, mange med en humoristisk vri. Finalen ble avgjort med god gammeldags hoppkonkurranse. Etter et oppbyggelig samvær på kvelden ble alle invitert til  «Senkveld» show. Der manglet det heller ikke på konkurranser og utfordringer.

SENIORBESØK TIL JØDISK MUSEUM I OSLO

Tirsdag 3. mars dro 15  seniorer for å besøke Jødisk Museum i Oslo.

Historien om enkeltpersoner og familiers skjebne gjorde ekstra stort inntrykk. Museet ligger i en tidligere synagoge, midt i Hausmannskvartalet. Det var hjertet i det norsk/jødiske miljøet i Oslo før 2. verdenskrig. Allerede ved inngangen til museet møtte seniorene historien: Små messingbelagte stener felt ned i fortauet, med navnet på personer som bodde i huset inntil 1942. De ble deponert fra Norge med hjelp fra norsk politi. Forbrytelsen var at de var jøder. Historikeren Mats Tangestuen holdt et engasjerende foredrag og skisserte norske jøders historie fra 1814 til i dag.

17. MAI – EN DAG FOR GLEDE OG TAKKNEMLIGHET

Tradisjonen tro var mange av oss i Drammen sentrum for å se barnetoget.

Stemningen var upåklagelig når alle ropte ut høyt HURRAAAA! da det flotte syttendemaitoget passerte. Ettermiddagen ble feiret med lek, mat og samvær på Bolstad i Sande. En av seniorene holdt 17. mai tale og uttrykte takknemlighet for vårt lands frihet og suverenitet. Vi som er vitne til at folkeslag rundt oss mister sin frihet og lider ondt bør fylles av takknemlighet for den frihet vi har til å tro, tenke, tale og leve etter vår overbevisning, sa han.  Så fulgte leker for barna og kos med grillmat, is, pølser og brus.

TIDENES GULLFEST

Fredag 13. sto det på kalenderen. Men det ble langt fra en ulykkesdag.

I leide lokaler på Tømmermannsløkka i Sandefjord strømmet flere hundre av oss sammen til tidenes ”Gullfest”. Nå hadde vår innsamlingsaksjon, ”Tour de Aksjon” vart i seks måneder. Tiden var kommet for å feire resultatet og bli inspirert til å ”sykle” videre. Mange delte sine personlige opplevelser i tiden vi har vært igjennom. Og mange lot seg inspirere av visjoner og håp for hva fremtiden vil bringe oss.

«Det jeg vil er å sette spaden i jorda i 2015 og sette i gang og bygge dette stedet- og jeg er helt klar!»

VI NÅDDE TOPPEN!

Hva er vel bedre enn å starte en ny høst på topp?

Omtrent 120 av oss, fra småbarnsalderen til godt over 70, tok turen til Gaustatoppen denne søndagen. Noen med planer om å nå de 1883 meterne over havet på egne ben, andre med Gaustabanen som kjærkommen medhjelp. Og noen valgte begge deler. For alle ble det uansett en svært trivelig og opplevelsesrik dag. Svært mange ønsket at noe slikt kunne bli en tradisjon, selv om det beste med turen for i hvert fall en av oss var: «Å komme ned igjen!».

”Jeg gleder meg allerede til neste tur. Tusen takk til de som tok initiativet!”

SENIORENES SOMMERAVSLUTNING  14. juli

Ungdommelig aktiv og trivelig samling alderen til tross.

35 seniorer var samlet privat denne sommerkvelden da vertskapet ønsket oss hjertelig velkommen til gården sin. Ute ventet hesteskokasting, boccia, luftgevær og pil og bue. De ivrigste hadde knapt tid til å gå inn når vertskapet ønsket velkommen til bords. Der ventet spekemat og rømmegrøt med tilbehør. Som vanlig ble det god tid til samtale og oppbyggelse. Vi ble minnet om at vi som er godt voksne bør ha barn og ungdom på vårt hjerte, og bevare gleden og takknemligheten i vårt indre.

U14-TURNERING I VINTERBRO ISHALL

100 gutter ga jernet i Vinterbro Ishall.

Etter at også BKM Drammen ble med på ishallprosjektet på Vinterbro, har vi fått helt andre rammevilkår for å satse på ishockey blant de unge guttene. U14 er en aldersgruppe som tidligere ikke har hatt et trenings- eller spilletilbud, men som nå trener 1-2 ganger ukentlig i ishallen. Omtrent 100 gutter fra alle menighetene på Østlandet var påmeldt. De ble fordelt på 6 forskjellige lag som var mikset slik at gutter fra flere menigheter spilte på samme lag. Guttene fra BKM Drammen viste at regelmessig trening selv bare i to måneder ga tydelige resultater.

ÅRETS SISTE AKSJONSFEST – MÅLET FOR TOUR DE AKSJON

En herlig fest ved målstreken for årets «sykkelritt».

Nesten alle deltok på denne høyst minneverdig festen for DKM Drammen. Årets Golden Heart aksjon med de 12 «sykkellagene» av ungdom, voksne og eldre, hadde kommet i mål med et samlet resultat langt over forventet. Temaet for festen var satt, «Skatten i akeren», og en gripende og inspirerende temafilm ble vist innledningsvis. Skatten har vi inni oss, og den kan vokse. Pengene er midler vi trenger for å bygge, slik at også kommende generasjoner kan finne denne skatten. Takknemligheten for årets mange opplevelser gjennom alt arbeidet var til å ta og føle på. Ikke minst ble de unge hedret for sin innsats. Mange gode ord ble delt fra talestolen og rundt bordene. Det manglet heller ikke på festlige innslag og nydelig mat.

SPENNENDE HALLOWEENFEIRING 

Litt mørkt og nifst – og veldig magisk.

Tradisjonen tro markerte aktivitetsklubben for jentene årets Halloween med ansiktsmaling, utskjæring av gresskar og pynting av cupcakes. Både barn og ledere hadde kledd seg ut mer eller mindre skummelt, og kveldens mest kreative kostyme ble selvsagt premiert. En ganske så spennende skattejakt ble det også tid til i mørket og den friske høstluften. Med stemningsfulle lys og samling rundt bålplassen på Bolstad, ble det en magisk og aktiv høstkveld for alle.